Kører din computer langsomt? Har den svært ved at håndtere flere programmer på én gang? Og må du ofte sidde og vente fordi programmerne ikke svarer? Så lyder det som om, din computer trænger til en update!

Men hvor pokker starter man, når man skal foretage en update? Jo, det første du skal finde ud af, er hvilken hardware, der sidder i computeren. Det er slet ikke så svært. Det kræver faktisk bare, at du klikker dig ind i dit kontrolpanel (eller søger det frem). Herinde kan du så klikke dig ind under systemet og finde dine grundlæggende oplysninger om computerens systemindstillinger. Her kan du se din processor, din mængde og type af ram, dit operativsystem m.m.

Det du særligt skal kigge efter her, er dine ram. Typisk vil mange blot have 4 eller 6 gb ram,og det er for lidt. Allerede ved at opdatere til bare 8-10 gb – altså indsætte en blok mere – vil man kunne mærke stor forskel, da ram er den flygtige hukommelse, som er med til at holde gang i flere programmer ad gangen og opbevare midlertidig vigtig data. Ofte kan det også være mere gavnligt at købe de nye DDR3 RAM, som er den næste generation af RAM til både bærbar og PC. Du kan købe mange forskellige typer RAM til computeren i både butikker og online – blandt andet i webshoppen RAM FOR ALLE, som du kan finde her.

Hvis an derudover vil gøre noget godt for sin computer, kan man skifte harddisk. Den vil typisk være en klassisk harddisk, mens den nye hurtige type hedder SSD. Solid state disk er navnet på en harddisktype, der rykker! Data bliver fundet på ingen tid, så det kombineret med en ram opgradering vil gøre underværker for din maskine.

Du bør i samme omgang bruge programmet Ccleaner, som er gratis, til at få ryddet ud i filer, der ligger og gør din computer tungere eller decideret sløv. Når alle disse opgaver er udført, tør jeg vædde med, at din computer er helt i omdrejninger igen. Prøv bare selv.

2 Thoughts on “Opdater selv din computer

 1. Super god guide, jeg er elt enig med dig. En SSD harddisk gør underværker.
  Savner dog lidt billeder 

  Jeg har alvet computer i mange år for private, og synes næsten altid det skyldes alel de programmer som starter samtidig med computeren. Så jeg besluttede mig for at lave en guide, så folk selv kunne fixe deres langsom computer.

  Man kan selv gå ned i start, skrive msconfig og trykke enter, herefter åbnes et vindue, hvor du kan vælge fanebladdet start. I dette faneblad, kan man fjerne flueben fra alle de programmer man ikke bruge. Man skal dog ikke fjerne det ved firewall, antivirus, bluetooth/wifi software osv. 

 2. superman on 17. februar 2017 at 8:35 said:

  Tak for det, Glen!

  Og Wow, glimrende guide, du henviser til! Jeg læste ikke det hele, men kom ned til din infografik, der er virkelig god. Thumbs up herfra 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation